Uutisarkisto

24.11.2014 Anita Tuohino KAJ:n kunniapuheenjohtajaksi

KAJ:n pitkäaikainen puheenjohtaja, DKK Anita Tuohino kutsuttiin järjestön historian ensimmäiseksi kunniapuheenjohtajaksi syyskokouksessa lauantaina 22.11. Syyskokouksessa valittiin myös hallituksen jäseniä kaudelle 2015–2016.

Lue lisää

 

17.11.2014 Maarit Helénistä Akavan Erityisalojen uusi puheenjohtaja

Tampereen kaupunginkirjaston kokoelmapäällikkö Maarit Helén on valittu Akavan Erityisalojen puheenjohtajaksi vuoden vaihteessa alkavalle kaksivuotiskaudelle.

Lue lisää


7.10.2014 SAK, STTK, Akava ja SASK: Vastuuta ihmisoikeuksista ei voi ulkoistaa kuluttajille

Työntekijöiden perusoikeudet kuuluvat kaikille työntekijöille. Kansainvälisenä Kunnon työn päivänä 7. lokakuuta SAK, STTK, Akava ja SASK muistuttavat, että riittämättömät palkat ja kurjat työolot ovat kuitenkin arkipäivää sadoille miljoonille ihmisille. Järjestöt haastavat suomalaisyritykset huolehtimaan työntekijöiden oikeuksista kaikessa liiketoiminnassaan, myös alihankintaketjuissaan ja Euroopan ulkopuolella. Vastuuta ihmisoikeuksien toteutumisesta ei voi ulkoistaa kuluttajille.

Lue lisää

 

29.9.2014 Eläkeratkaisu: Akava ajoi ainoana naisten ja koulutettujen asiaa

– Naisvaltaiset alat ja korkeasti koulutetut sivuutettiin eläkeratkaisussa. Myös työelämän parantaminen jäi sivurooliin. Akava ajoi näitä Akavan Erityisalojenkin ykköstavoitteita ainoana ja jäi yksin, kommentoi toiminnanjohtaja Salla Luomanmäki pettyneenä perjantaina syntynyttä eläkeratkaisua.

Lue lisää


22.9.2014 Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO: ELY-keskusten yt-neuvotteluihin saatava aikalisä

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO vaatii valtiotyönantajalta jäitä hattuun ELY-keskusten ensi keskiviikkona alkavissa yt-neuvotteluissa.

Lue lisää


27.8.2014 Akava: Työeläkeuudistuksen huomioitava korkeasti koulutetut, nuoret ja naiset

Työeläkeuudistuksen on huomioitava oikeudenmukaisesti korkeasti koulutetut, nuoret ja naiset, painotti Akavan hallitus neuvottelijoilleen keskiviikkoaamuna.

Lue lisää


19.8.2014 Suomi on kirjoitustulkkauksen edelläkävijä

Kirjoitustulkkaus on tulkkausmuoto, jossa tulkki välittää puhujan viestin kirjoitettuun muotoon. Euroopan kirjoitustulkit kokoontuvat konferenssiin Helsinkiin 22.-24.8.

Lue lisää

 

9.6.2014 Av-kääntäjien vetoomus luovutettiin työministeri Ihalaiselle

Av-kääntäjiä edustavat Suomen Journalistiliitto, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto sekä Käännösalan asiantuntijat KAJ luovuttivat maanantaina 9.6. työministeri Lauri Ihalaiselle vetoomuksen, jossa ministeriä pyydettiin edistämään av-kääntäjien käynnissä olevia työehtosopimusneuvotteluita ja parantamaan itsensä työllistäjien asemaa, mikä koskettaa myös suurta av-kääntäjien ulkopuolista työntekijäryhmää. Vetoomuksen mukana luovutettiin puolentoista kuukauden aikana kerätyt 4 376 allekirjoitusta.

Lue lisää

 

16.4.2014 Akavan Erityisalat pettyi Aalto-yliopiston yt-päätökseen

KAJ:n emoliitto Akavan Erityisalat on pettynyt Aalto-yliopiston uuteen säästökierrokseen, jonka tuloksena on arvion mukaan 130 hengen henkilöstövähennys palvelutoiminnoista. Yliopisto kertoo tähtäävänsä säästöillä tukipalvelujen tehostamiseen.

Lue lisää

 

19.3.2014 Vuorotteluvapaasijaisuuden ehtoja kiristetään syksyllä

Vuorotteluvapaan tiukennuksia pohtinut kolmikantainen työryhmä on sopinut vuorotteluvapaaehtojen kiristyksistä. Vuorotteluvapaan muutokset tulevat voimaan ensi syksynä.

Lue lisää


Seuraavat


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä