rss Uutisia ja tiedotteita

KAJ:n toimisto syyslomalla 15.-19.10.

KAJ:n toimiston väki pitää syystauon 15.-19.10. Palaamme töihin ma 22.10. Akavan Erityisalojen jäsensihteerit ja lakimiehet palvelevat normaalisti.

Lue lisää

 

11.10.2018 Suomi tarvitsee kaikkien korkeakoulujen panosta elinikäiseen oppimiseen

Koulutuspolitiikan asiantuntijat 15 työntekijä- ja työnantajaliitosta edellyttävät yliopistojen rahoitusmalliin vahvaa kannustetta jatkuvan oppimisen tarjonnan kehittämiseen.

Lue lisää

 

9.10.2018 Toimeksiantajastaan riippuvaisille itsensätyöllistäjille mahdollisuus työehtosopimustoimintaan

Näennäisesti itsenäisille ammatinharjoittajille tulee sallia mahdollisuus neuvotella omista työehdoistaan kollektiivisesti, ehdottavat Suomen Journalistiliitto, Akavan Erityisalat ja Käännösalan asiantuntijat KAJ.

Lue lisää

 

3.10.2018 Akavan Erityisalat: Irtisanomislakiin tehdyt lievennykset eivät riitä

Akavan Erityisalat on edelleen sitä mieltä, että hallituksen on vedettävä takaisin irtisanomista pienissä yrityksissä helpottava esityksensä.

Lue lisää

 

2.10.2018 Avoin työpaikka: suomi-ruotsi kääntäjä (ilmoitus)

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela hakee vakinaiseen työsuhteeseen ruotsin kielen kääntäjää. Kääntäjän tehtäviin kuuluu tekstien kääntäminen pääasiallisesti suomesta ruotsiksi. Lantbruksföretagarnas pensionsanstalt LPA söker en svensk översättare för fast anställning. Arbetet består främst av att översätta texter från finska till svenska.

Lue lisää

 

27.9.2018 Haku Oikeustulkkauksen erikoisammattitutkinnon päättyy 8.10.

Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa alkaa seuraava Oikeustulkkauksen erikoisammattitutkinto tammikuussa 2019. Ryhmään valitaan tutkintokielet ja opiskelijat hakemusten ja kartoitusjakson perusteella. Koulutus ja tutkinto on suunnattu tulkeille, joilla on vankka kokemus oikeusalan tulkkauksista.

Lue lisää

 

17.9.2018 Akavan Erityisalat ja TEK: Suomesta eettisen tekoälyn kärkimaa

Algoritmilla ja sen tekijällä on paljon valtaa ja vastuuta. Syntyy valtatyhjiö, jos tekoäly ja siihen liittyvät eettiset valinnat jäävät vain tekniikan ihmisten ratkaistaviksi.

Lue lisää

 

7.9.2018 Korkeakoulutettujen ammattiliitot: Osaamistilistä vauhtia osaamisen uudistumiseen

Yhdeksän ammattiliittoa julkistivat 7.9. ehdotuksen kansalaisen osaamistiliksi. Osaamistili olisi uusi tapa jakaa jatkuvan oppimisen kustannuksia työntekijöiden, työnantajien ja valtion kesken. Osaajapulasta on tullut kasvava huolenaihe yhteiskunnallisessa keskustelussa. Nykyisessä tilanteessa tarvitaan uusia keinoja työuran aikaiseen osaamisen kehittämiseen.

Lue lisää

 

Seuraavat


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä