rss Uutisia ja tiedotteita

24.11.2017

Käännösalan asiantuntijat KAJ ja Suomen Viittomakielen Tulkit yhdistyvät

Käännösalan asiantuntijat KAJ ry:n syyskokouksessa 22.11. päätettiin, että KAJ ja Suomen Viittomakielen Tulkit ry yhdistyvät vuoden 2019 alusta. Yhdistymisen myötä järjestö saa uuden nimen. KAJ:n uudeksi puheenjohtajaksi syyskokous valitsi Suvi Seikkulan.

Uudessa yhdistyksessä tulee olemaan noin 2700 monikielisen viestinnän asiantuntijaa. Yhdistys jatkaa Akavan Erityisalojen jäsenenä.

Suomen Viittomakielen Tulkit päättivät yhdistymishankkeen puolesta jo aikaisemmin syksyllä.

Yhdistymistä valmistellaan vuoden 2018 aikana, jolloin myös KAJ:n ja SVT:n jäsenille tiedotetaan yhdistymiseen liittyvistä käytännön toimista. Käännösalan asiantuntijat KAJ:n jäsenten jäsenyyteen ei tule muutoksia, ainoastaan järjestön uusi nimi pitää aikanaan opetella.

Järjestölle uusi puheenjohtaja

Uudeksi puheenjohtajaksi kaudelle 2018–2019 valittiin FM Suvi Seikkula. Suvi on nyt kolmatta vuotta hallituksen jäsen ja hän on järjestön lehden Kajawan toimituskunnan kantavia voimia. Suvilla on laaja kokemus käännös- ja kielialalla ja hän on työskennellyt kääntäjänä niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla, niin palkansaajana kuin freelancerina. Nykyään hän työskentelee käännöstoimiston projektipäällikkönä.

Hannna Boman ja Suvi Seikkula
KAJ:n väistyvä puheenjohtaja Hanna Boman ja vuoden 2018 alusta puheenjohtajan pestin aloittava Suvi Seikkula.


Järjestön nykyinen puheenjohtaja Hanna Boman on luotsannut järjestöä vuodesta 2013. - Olen saanut kokea ainutlaatuisia hetkiä ja päässyt oppimaan valtavasti uutta toimiessani puheenjohtajana. KAJ:n historiassa alkaa nyt uusi vaihe ja sen kynnyksellä on hyvä luovuttaa puheenjohtajuus eteenpäin, sanoi Hanna jäähyväissanoissaan kokouksessa.

Järjestön hallitukseen valittiin varsinaisiksi jäseniksi kaudelle 2018–2019 Ian Mac Eochagáin ja Vanessa Sjögren sekä uusina kasvoina Anni Korpiluoma ja Martin Hausen. Laura Liimatainen valittiin hallitukseen vuodeksi 2018 Suvi Seikkulan tilalle. Varajäseniksi vuodeksi 2018 valittiin Sini-Tuulia Lehtinen ja Laura Vuorinen.

Hallituksessa jatkavat kautensa loppuun eli vuoden 2018 loppuun Nike Parland, Aino Vesanen ja Suvi Paju.

Hallituksen varapuheenjohtaja valitaan hallituksen järjestäytymiskokouksessa tammikuussa.

hallitukseen valittuja
Hallitukseen valittiin mm. Ian Mac Eochagáin (vasemmalla),Laura Vuorinen, Anni Korpiluoma, Laura Liimatainen ja Martin Hausen.

Palkansaajan jäsenmaksu ennallaan

Syyskokous päätti, että järjestön jäsenmaksu on ensi vuonnakin 1,1 % ennakonpidätyksen alaisesta tulosta. Hyväksytyssä talousarviossa kanavoidaan resursseja etenkin järjestön viestintään ja edunvalvontaan vahvistamalla henkilöstön määrää.

Muiden kuin palkansaajien jäsenmaksusta linjattiin marraskuussa Akavan Erityisalojen liittokokouksessa. Jäsenmaksuista voit lukea Akavan Erityisalojen verkkosivuilta.Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä