rss Uutisia ja tiedotteita

16.3.2018 9.46

KAJ ei hyväksy minkäänlaista syrjintää

Me olemme kaikki tasavertaisia ja meillä on samat ihmisoikeudet, joita tulee vaalia. Monikielinen viestintä auttaa luomaan yhdenvertaiset olosuhteet, joissa kielimuuri ei estä tiedonsaantia, osallistumista tai vaikuttamista. Monikielinen viestintä yhdistää kulttuureita, joita muuten erottaisi sanat ja välittää merkityksiä, jotka muuten jäisivät vieraiksi. Se auttaa näkemään maailman monimuotoisuuden ja rikastuttamaan elämää uusilla oivalluksilla, uudella tiedolla ja uusilla tavoilla ilmaista itseään. Monikielisen viestinnän ammattilaiset, kuten kääntäjät, tulkit, tekniset viestijät ja muut kieliasiantuntijat tekevät töitä tämän eteen joka päivä.

Kulttuuri ja kieli muodostavat pohjan sille, miten ihminen hahmottaa maailman ympärillään. Kulttuurisesti monimuotoisessa työelämässä on valtavasti erilaisia näkökulmia, joista saa virtaa yhdessä tekemiselle. Rasismille ei ole pienintäkään tilaa, yksikin sen ilmentymä on liikaa ja siihen on puututtava heti. Lisäksi on edistettävä muun muassa palkkatasa-arvoa, lasikattojen murtamista, yhdenvertaista kohtelua työnhaussa ja kaikkia työntekijöitä kunnioittavaa työilmapiiriä.

Jäsenemme edustavat laajaa kielten ja kulttuurien kirjoa ja se on suuri rikkaus! Siitä kirjosta ja siihen kirjoon liittyvästä koulutuksestaan ja kokemuksestaan he ammentavat huippuosaamista, jolla auttavat myös muita näkemään asioita uudesta näkökulmasta ja kommunikoimaan keskenään. Tulemaan kuulluksi ja kuuntelemaan, moniäänisesti. Se vähentää ennakkoluuloja. Se laajentaa maailmankuvaa. Se on upeaa ja arvokasta.

Syrjinnän sijaan opitaan toisiltamme, annetaan tilaa toisillemme ja tehdään yhdessä maailmasta meille kaikille hyvä.

Kannannotto liittyy rasisminvastaiseen #olentodistanut-kampanjaan,
jossa ovat mukana myös kattojärjestömme Akavan Erityisalat ja keskusjärjestö Akava.

Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä