Selkokieli -koulutus

22.3.2018 17-19

Perustiedot
Tapahtumapaikka
Käännösalan asiantuntijat KAJ, Helsinki
Lisätietoja
toimisto@kaj.fi
Jäsenhinta
Koulutus on jäsenille maksuton.
Kuvaus
Selkokieli - mitä se on? Kuka tarvitsee selkokieltä? Koulutuksessa  perehdytään selkokieleen ja sen kohderyhmiin. Pohditaan mm.  selkokielen käyttöä eri aloilla.

Vaikea kieli estää monia ihmisiä toimimasta täysvaltaisina kansalaisina suomalaisessa yhteiskunnassa. Selkokielen tarkoitus on auttaa selkokieltä tarvitsevia ihmisiä tiedon saamisessa, lukemisessa, omien ajatusten ilmaisemisessa ja  osallistumisessa. Selkokieli on saavutettavaa kieltä. Jokaisella ihmisellä on oikeus ymmärrettävään tietoon, mikä on itsenäisen elämän ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen perusedellytys.

Selkokieltä voi käyttää sekä puheessa että teksteissä. Selkokielellä voi julkaista monenlaisia tekstejä: painettuja tai verkkotekstejä, videoita, kuvasarjoja, kuunneltavia tekstejä jne. Selkokieltä voi puhua arkikeskusteluissa, haastatteluissa, opetustilanteissa tai asiakaspalvelussa. Kaikissa tilanteissa, joissa käytetään selkokieltä, tavoitteena on lisätä ihmisten mahdollisuuksia ymmärtää toisiaan.

Kouluttajana toimii Selkokeskuksen asiantuntija.

Ilmoittaudu mukaan 12.3. mennessä. Tutustuthan myös peruutusehtoihimme.

Koulutus järjestetään yhdessä Museoalan ammattiliitto MAL:n, Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKUn ja Viestinnän asiantuntijat Viestin kanssa.
Tallenna kalenteritiedosto

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä