Uutisarkisto

21.9.2016

Akavan Erityisalat paheksuu "järjestösodan" lietsomista

Kohu vie huomion pois ammattiliittojen tärkeästä työstä jäsenten työelämän parantamiseksi.

Akavan Erityisalat  ei hyväksy Akavan hallituksen kokousasioiden käsittelyä etukäteen julkisuudessa.

– On ikävää, että keskeneräisiä ja luottamuksellisia kokousasioita on vuodettu julkisuuteen. Tällainen haittaa toimintaamme ja herättää ymmärrettävästi ihmetystä jäsenissä. Tarvitsemme työrauhan, sanoo Akavan hallituksen jäsen ja Akavan Erityisalojen toiminnanjohtaja Salla Luomanmäki.

– On luonnollista, että Akava pohtii aika ajoin eri toimintojaan ja resurssien kohdentamista. Tutkimustoiminta tai kansainvälinen edunvalvonta eivät tee tästä poikkeusta. Akavan Erityisalat haluaa, että eri vaihtoehtoja pohditaan nyt perusteellisesti ja hyvässä yhteistyössä sekä Akavan sisällä että koko palkansaajaliikkeessä. Tällä mielellä lähdemme huomiseen kokoukseen. Mitään päätöksiähän ei ole vielä tehty.

Luomanmäki näkee ”järjestösotaa” lietsovan mediakohun vahingoittavan ammattiyhdistysliikettä. Kohu vie huomion pois ammattiliittojen tärkeästä työstä jäsenten työelämän parantamiseksi. 

– Hoidettavien jäsenasioiden määrä ei ole ollut vähenemään päin, pikemminkin tapaukset ovat monimutkaistuneet, kun jäsenet kokevat jäävänsä työnantajiensa jyräämiksi. Liittojen asiantuntevan henkilökunnan perustyö jäsenen arjessa ei saa jäädä keskusjärjestöjen keskinäisen nokittelun tai mediakohun jalkoihin.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä