Uutisarkisto

24.8.2016

Akavan Erityisalat: Työttömän yliopisto-opinnot sallittava

Akavan Erityisalat kannattaa Akavan esitystä työttömän yliopisto-opiskelun helpottamisesta. Työttömän tulee saada opiskella yliopistossa työttömyysturvaa menettämättä, mikäli hänellä on samaan aikaan valmius työnhakuun ja työn vastanottamiseen.

– Osaaminen on korkeasti koulutetun tärkein työväline ja sen kehittäminen on työttömälle hyödyllisintä ajankäyttöä työnhaun ohella. TE-toimistoilla ei useimmiten ole tarjota korkeakoulutetulle tarkoituksenmukaista työvoimakoulutusta, jolloin työllistymisenkin kannata järkevintä on tutkintoon johtava opiskelu, sanoo koulutuspoliittinen asiamies Minna Nieminen Akavan Erityisaloista.

Parhaillaan lausunnolla on luonnos hallituksen esityksestä, joka koskee lakeja julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta annetun lain ja työttömyysturvalain muuttamisesta. Akavan Erityisalat vaatii korjauksia hallituksen esitykseen.

– Nyt lausunnolla oleva luonnos vaikeuttaisi tuntuvasti yliopisto-opintojen suorittamista työttömyyden aikana, jollei jopa estäisi niitä kokonaan. Emme voi hyväksyä sitä, että yliopisto-opinnot kategorisesti suljettaisiin pois keinovalikoimasta, joka korkeasti koulutetulla työttömällä on käytettävänään osaamisensa kehittämiseen, Minna Nieminen sanoo.

– Työttömän passivointi ja omaehtoisen opiskelun vaikeuttaminen on järjenvastaista tilanteessa, jossa pitkäaikaistyöttömien määrä kasvaa myös korkeasti koulutettujen parissa.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä