Av-kääntäjien työtaistelun uutisarkisto

25.5.2015

Av-käännösalalla SDI Media liittojen hakusaartoon

Av-käännösalan uudesta työehtosopimuksesta pois jäänyt käännöstoimisto, SDI Media on asetettu hakusaartoon 25.5. alkaen.

Av-käännösalan uusi työehtosopimus tuli voimaan 1.5. Tuolloin varmistui, että yksi neuvotteluissa mukana ollut käännöstoimisto, SDI Media, jäi sopimuksen ja työrauhan ulkopuolelle.

Suomen Journalistiliitto ja Akavan Erityisalat/Käännösalan asiantuntuntijat KAJ ovat päättäneet julistaa SDI Media Oy:n hakusaartoon. Hakusaarto on voimassa 25.5.2015 lukien toistaiseksi.

Hakusaarrossa ammattiliitot kehottavat, että niiden jäsenet eivät hae töihin hakusaarron kohteena olevaan yritykseen. Hakusaarto on laillinen työtaistelutoimenpide.
 
Kääntäjät vetosivat huhtikuun lopussa avoimella kirjeellä SDI Media Oy:n johtoon, jotta yhtiö tulisi mukaan historialliseen työehtosopimukseen.

Av-kääntäjien työehtosopimuksen on allekirjoittanut jo neljä käännöstoimistoa, BTI Studios, Pre-Text, Rosmer International ja Stellar Text. Lisäksi työehtosopimuksen sopijaosapuolet ovat antaneet hyväksyntänsä Saga Vera Oy:n liittymiselle työehtosopimukseen. Liittymistä valmistellaan parhaillaan.  

Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä