Uutisarkisto

29.6.2016 Yle jatkaa av-käännösalan rapauttamista

Yle on päättänyt hankkia käännöksiä av-käännösalan työehtosopimukseen sitoutumattomilta käännöstoimistoilta. Kaksi näistä yrityksistä ei ole allekirjoittanut työehtosopimusta ja kolmas sopimuksen neuvotellut ja allekirjoittanut yritys pyrkii kiertämään sitä siirtämällä työtä alihankkijoiden tehtäväksi.

Lue lisää

 

28.6.2016 Vastine: Koulutetut ammattitulkit säästävät kuluja

Tulkkeja edustavat liitot kommentoivat toimistojen liiton puheenjohtajan mielipidekirjoitusta Helsingin Sanomissa 22.6.

Lue lisää

 

23.6.2016 KAJ juhannuksesta kesätauolle, Akavan Erityisalat palvelee

Käännösalan asiantuntijat KAJ:n toimisto on suljettu 24.6.-9.8.2016. Akavan Erityisalat palvelee kesätaukomme ajan.

Lue lisää

 

21.6.2016 Kerro meille oma uratarinasi - me kerromme sen muille!

Monikielisen viestinnän asiantuntijoita työskentelee mitä erilaisimmissa tehtävissä - ei ainoastaan kääntäjinä ja tulkkeina. Keräämme nyt KAJ:ssa tarinoita monikielisen viestinnän työuriin liittyvistä taipaleista.

Lue lisää

 

10.6.2016 Akavan Erityisalat paheksuu humanistikoulutuksen leikkauksia

Suomen yliopistoissa rapautetaan nyt humanististen alojen koulutusta kovalla kädellä. Leikkaukset tehdään karkeasti: ne tulevat yllättäen ja perustelematta sekä opettajille että opiskelijoille. Leikkauspäätökset on jäädytettävä, vaatii humanistisia aloja edustava Akavan Erityisalat.

Lue lisää

 

11.5.2016 KAJ Open House 7 June 2016

What is a trade union and who can join it? What does KAJ offer an employee? Does it offer anything for a self-employed and a freelancer? What are KAJ’s aims? Come and get to know KAJ over a cup of tea or coffee 7 June 2016 from 5 to 7 pm! The evening is open for all - members and non-members.

Lue lisää

 

10.5.2016 Akava: Yhdistelmävakuutuksesta itsensätyöllistäjille varmempi työttömyysturva

Akava esittää yksinyrittäjien ja itsensätyöllistäjien työttömyysturvan kehittämiseksi uutta mallia. Siinä he voisivat vakuuttaa yhdistelmävakuutuksella yrittäjänä tai itsensätyöllistäjänä tekemäänsä työtä palkansaajatyön lisäksi työttömyyden varalta.

Lue lisää

 

28.4.2016 Oikeustulkkaukseen suunnitteilla valtakunnallinen erikoistumiskoulutus

Tulkkausalalle aletaan suunnitella valtakunnallista erikoistumiskoulutusta, jossa korkeakoulututkinnon suorittaneet käännös- ja tulkkausalan ammattilaiset voivat pätevöityä oikeustulkkaukseen. Tarkoituksena on tuottaa uusi 35 opintopisteen koulutus yhteistyössä työelämän kanssa.

Lue lisää


26.4.2016 Akavalaisille yrittäjille ja itsensätyöllistäjille uusi edunvalvontajärjestö

Yhdeksän akavalaista jäsenliittoa on perustanut Akavan yrittäjien ja itsensätyöllistäjien edunvalvontajärjestön. Järjestön tehtävänä on tehostaa yrittäjien sekä itsensätyöllistäjien eli yksinyrittäjien, ammatinharjoittajien, freelancereiden ja apurahansaajien edunvalvontaa.

Lue lisää


18.4.2016 Akavan Erityisalat: Ilmaiset työnäytteet askel kohti halpamarkkinoita?

- Hallituksen työllisyyspakettiin kuuluva ”työnäyte-palvelu” voi olla askel kohti halpatyömarkkinoita. Emme voi kannattaa uudistusta, vaikka sen tarkoitus on hyvä eli työpaikkojen lisääminen, sanoo toiminnanjohtaja Salla Luomanmäki Akavan Erityisaloista.

Lue lisää


Edelliset Seuraavat


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä