rss Uutisia ja tiedotteita

17.9.2018 Akavan Erityisalat ja TEK: Suomesta eettisen tekoälyn kärkimaa

Algoritmilla ja sen tekijällä on paljon valtaa ja vastuuta. Syntyy valtatyhjiö, jos tekoäly ja siihen liittyvät eettiset valinnat jäävät vain tekniikan ihmisten ratkaistaviksi.

Lue lisää

 

7.9.2018 Korkeakoulutettujen ammattiliitot: Osaamistilistä vauhtia osaamisen uudistumiseen

Yhdeksän ammattiliittoa julkistivat 7.9. ehdotuksen kansalaisen osaamistiliksi. Osaamistili olisi uusi tapa jakaa jatkuvan oppimisen kustannuksia työntekijöiden, työnantajien ja valtion kesken. Osaajapulasta on tullut kasvava huolenaihe yhteiskunnallisessa keskustelussa. Nykyisessä tilanteessa tarvitaan uusia keinoja työuran aikaiseen osaamisen kehittämiseen.

Lue lisää

 

Nordea hakee Helsinkiin kahta kääntäjää

Nordea hakee käännöstiimiinsä englannin ja ruotsin kielen kääntäjiä määräaikaisiin työsuhteisiin. Kääntäjät työskentelevät erilaisten rahoitusalan tekstien parissa.

Lue lisää

 

28.8.2018 Akavan Erityisalat: Työttömyysturvaa kehitettävä kokonaisuutena

KAJ:n kattojärjestön Akavan Erityisalojen mielestä aktiivimalli kakkosen valmisteluun on saatava aikalisä. Ennen uusia uudistuksia on otettava haltuun työttömyysturvan kokonaisuus. Painopistettä on siirrettävä sanktiomentaliteetista henkilökohtaiseen neuvontaan ja palveluihin.

Lue lisää

 

2.7.2018 KAJ ja SKTL: Ammattitulkkien käyttö velvoittavaksi

Sisäministeri Kai Mykkäsen pyytämä Maahanmuuttoviraston sisäinen selvitys osoitti puutteita turvapaikkaprosessin tulkkauksissa (HS 14.6.18). Selvityksen pohjalta herää myös kysymyksiä. Miksi Maahanmuuttovirasto ei päädy selvityksessään ehdottamaan, että prosessissa käytettäisiin ensisijaisesti oikeustulkkausdirektiivissä tarkoitettuja rekisteröityjä oikeustulkkeja, vaikka turvapaikkaprosessissa päätetään yksilön kannalta merkittävistä oikeuksista? Näillä on puolueettomasti todennettu, paras osaaminen niin tulkkaustaidossa kuin viranomaisprosessien tuntemisessakin.

Lue lisää

 

15.6.2018 Delingua etsii osaajia tiimiinsä

Kielipalveluyritys Delingua hakee joukkoonsa Translation Services Manageria ja Sales Manageria. Lue hakuilmoitukset tästä jutusta. Molempien paikkojen haku päättyy 29.6., joten toimi nopeasti!

Lue lisää

 

15.6.2018 KAJ:n toimisto kesätauolla 18.6.-12.8.

KAJ:n toimisto viettää kesätaukoa 18.6.-12.8. välisen ajan. Jäsenyysasioissa voit olla yhteydessä Akavan Erityisaloihin, jotka palvelevat koko kesän ajan.

Lue lisää

 

31.5.2018 Vuonna 2019 meillä on uusi nimi

Yhdistyksemme ylimääräisessä kokouksessa keskiviikkona 30.5. päätettiin, että kun Suomen Viittomakielen Tulkit ry ja Käännösalan asiantuntijat KAJ ry yhdistyvät 1.1.2019, uusi nimi on Kieliasiantuntijat ry.

Lue lisää

 

Edelliset Seuraavat


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä