rss Uutisia ja tiedotteita

3.10.2018 Akavan Erityisalat: Irtisanomislakiin tehdyt lievennykset eivät riitä

Akavan Erityisalat on edelleen sitä mieltä, että hallituksen on vedettävä takaisin irtisanomista pienissä yrityksissä helpottava esityksensä.

Lue lisää

 

2.10.2018 Avoin työpaikka: suomi-ruotsi kääntäjä (ilmoitus)

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela hakee vakinaiseen työsuhteeseen ruotsin kielen kääntäjää. Kääntäjän tehtäviin kuuluu tekstien kääntäminen pääasiallisesti suomesta ruotsiksi. Lantbruksföretagarnas pensionsanstalt LPA söker en svensk översättare för fast anställning. Arbetet består främst av att översätta texter från finska till svenska.

Lue lisää

 

27.9.2018 Haku Oikeustulkkauksen erikoisammattitutkinnon päättyy 8.10.

Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa alkaa seuraava Oikeustulkkauksen erikoisammattitutkinto tammikuussa 2019. Ryhmään valitaan tutkintokielet ja opiskelijat hakemusten ja kartoitusjakson perusteella. Koulutus ja tutkinto on suunnattu tulkeille, joilla on vankka kokemus oikeusalan tulkkauksista.

Lue lisää

 

17.9.2018 Akavan Erityisalat ja TEK: Suomesta eettisen tekoälyn kärkimaa

Algoritmilla ja sen tekijällä on paljon valtaa ja vastuuta. Syntyy valtatyhjiö, jos tekoäly ja siihen liittyvät eettiset valinnat jäävät vain tekniikan ihmisten ratkaistaviksi.

Lue lisää

 

7.9.2018 Korkeakoulutettujen ammattiliitot: Osaamistilistä vauhtia osaamisen uudistumiseen

Yhdeksän ammattiliittoa julkistivat 7.9. ehdotuksen kansalaisen osaamistiliksi. Osaamistili olisi uusi tapa jakaa jatkuvan oppimisen kustannuksia työntekijöiden, työnantajien ja valtion kesken. Osaajapulasta on tullut kasvava huolenaihe yhteiskunnallisessa keskustelussa. Nykyisessä tilanteessa tarvitaan uusia keinoja työuran aikaiseen osaamisen kehittämiseen.

Lue lisää

 

Nordea hakee Helsinkiin kahta kääntäjää

Nordea hakee käännöstiimiinsä englannin ja ruotsin kielen kääntäjiä määräaikaisiin työsuhteisiin. Kääntäjät työskentelevät erilaisten rahoitusalan tekstien parissa.

Lue lisää

 

28.8.2018 Akavan Erityisalat: Työttömyysturvaa kehitettävä kokonaisuutena

KAJ:n kattojärjestön Akavan Erityisalojen mielestä aktiivimalli kakkosen valmisteluun on saatava aikalisä. Ennen uusia uudistuksia on otettava haltuun työttömyysturvan kokonaisuus. Painopistettä on siirrettävä sanktiomentaliteetista henkilökohtaiseen neuvontaan ja palveluihin.

Lue lisää

 

2.7.2018 KAJ ja SKTL: Ammattitulkkien käyttö velvoittavaksi

Sisäministeri Kai Mykkäsen pyytämä Maahanmuuttoviraston sisäinen selvitys osoitti puutteita turvapaikkaprosessin tulkkauksissa (HS 14.6.18). Selvityksen pohjalta herää myös kysymyksiä. Miksi Maahanmuuttovirasto ei päädy selvityksessään ehdottamaan, että prosessissa käytettäisiin ensisijaisesti oikeustulkkausdirektiivissä tarkoitettuja rekisteröityjä oikeustulkkeja, vaikka turvapaikkaprosessissa päätetään yksilön kannalta merkittävistä oikeuksista? Näillä on puolueettomasti todennettu, paras osaaminen niin tulkkaustaidossa kuin viranomaisprosessien tuntemisessakin.

Lue lisää

 

Edelliset Seuraavat


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä