Henkilötietojen käsittely KAJ:ssa

Toimintamme Käännösalan asiantuntijat KAJ:ssa edellyttää usein henkilötietojen käsittelyä, esimerkiksi silloin, kun hallituksemme hyväksyy uudet jäsenet tai kun järjestämme tapahtuman tai viestimme toiminnastamme. Henkilötiedoilla tarkoitetaan asioita, joilla henkilöä kuvataan ja joilla hänet voidaan tunnistaa, epäsuorastikin. Henkilötietoja ovat esimerkiksi nimi ja sähköpostiosoite.

Ammattijärjestön jäsenyys kuuluu arkaluonteisiin henkilötietoihin. Suunnittelemme etukäteen tarkoin mitä tietoja keräämme, mitä käyttötarkoitusta varten niitä kerätään, miten tietoja käsitellään ja säilytetään. KAJ:ssa henkilötietoja kerätään vain tarpeen vaatiessa.

Tietoja käsitellään vastuullisesti, huolellisesti ja lain mukaisesti. Henkilötietoja käsittelevät kulloisessakin tilanteessa vain ne henkilöt, joille se on välttämätöntä asian hoitamiseksi. Olemme myös määrittäneet sen kuinka kauan kerättyjä tietoja kussakin tapauksessa säilytetään.

Seuraamme, kehitämme ja arvioimme tietosuojaa sisäisin dokumentein. Otamme tietosuoja-asetuksen huomioon myös digikehityksessämme.

Tietojen luovutus

Henkilötietoja ei saa lähtökohtaisesti luovuttaa. Tietosuojaselosteessamme kuvataan ne syyt, miksi henkilötietoja luovutetaan. Emme luovuta henkilötietoja, kuten sähköpostiosoitteita suoramarkkinointiin. Jäsentietoja ei myöskään julkaista esimerkiksi verkkosivuillamme, jäsenlehdessä tai toimintakertomuksessa pl. hallituksen jäsenten nimet tai muut vastaavat vapaaehtoistehtävät. Käännös- ja tulkkauspalveluja markkinoivaan Etsitkö asiantuntijaa?-palveluun jäsen kirjaa itse haluamansa tiedot.

Jäsenrekisterimme

Jäsenrekisteriteriämme ylläpitää Akavan Erityisalat. Akavan Erityisalat on siis rekisterinpitäjä ja Käännösalan asiantuntijat KAJ jäsenrekisterin käsittelijä.

Rekisteröidyllä on oikeus saada omat tietonsa yhden kuukauden sisällä kirjallisesta pyynnöstä selkokielisesti. Annamme tiedot järjestelmistämme, kun olemme varmistuneet pyytäjän henkilöllisyydestä.

Voit ottaa yhteyttä oheisella lomakkeella tai lähettää sähköpostia osoitteeseen toimisto@kaj.fi.

Päivitetty 23.5.2018

Tietosuojakysymykset ja -ilmoitukset

Voit ottaa yhteyttä oheisella lomakkeella tai lähettää sähköpostia osoitteeseen toimisto@kaj.fi.

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä