Lentävät lauseet

19.2.2016

Aamupalakuulumisia

Mitä kuuluu? Aamupalan jälkeen sen tietää. Tunnin jutustelun aikana on käyty läpi ajankohtaisia asioita molempiin suuntiin, kaikki ovat tyytyväisiä ja vatsakin on kylläinen. Mistä on kyse?

Viime kesästä lähtien Käännösalan asiantuntijat KAJ ja Akavan Erityisalat ovat tavanneet jäseniään aamiastapaamisissa. Olemme kutsuneet työntekijöitä kokooon sellaisilta työpaikoilta, joissa on KAJ:n jäseniä. Tapaamisissa on ollut mukana myös työpaikan oma luottamusvaltuutettu, jos sellainen on työpaikalle valittu.

Tapaamisissa vaihdamme tietoa siitä, mitä työntekijöille kuuluu ja minkälaisia ajatuksia työelämän murros herättää, mutta tuomme myös oman ammattiliiton jäsentemme arkeen. Samalla kerromme toiminnastamme,  jotta jäsenet muistavat hyödyntää jäsenyyteen liittyviä etuja. On helpompi olla yhteydessä, kun järjestöllä on  kasvot.

Kutsu näihin tilaisuuksiin on lähetetty KAJ:n jäsenille, mutta tervetulleita ovat myös ne, jotka eivät ole vielä valinneet jäsenyyttä. Silloin
Saara aikio_web
Saara Aikio. Kuva: Uzi Varon

on mahdollisuus esittää mieltä askarruttavia kysymyksiä ja pohtia, ovatko KAJ:n ja Akavan Erityisalojen tavoitteet sellaisia, jotka sopivat omaan ajatusmaailmaan.

Aamiaiset ovat olleet hyvin vapaamuotoisia, rentoja ja siksi myös onnistuneita. On puhuttu konkreettisista työsuhteeseen liittyvistä kysymyksistä tai vaikkapa yhteiskuntasopimustilanteesta ja kaikesta siltä väliltä. Aiheet suorastaan pulppuavat osallistujilta itseltään ja hiljaisia hetkiä on ollut varsin vähän. Ajatusten ja mielipiteiden vaihto on hedelmällistä, kun ei ole ennalta laadittuja puheenvuoroja.

Aamupalatilaisuuksia voidaan toki myös teemoittaa. Voidaan puhua konkreettisesti vaikkapa henkilöstöedustajien valinnoista tai jostain työlainsäädäntöön liittyvästä asiasta, ihan jäsenten toiveiden mukaan.

Haluaisitko sinä työpaikkasi porukalle tällaisen tuokion läheiseen kahvilaan? Ota yhteyttä Käännösalan asiantuntijat KAJ:n toimistolle (toimisto@kaj.fi), niin sovitaan aika ja paikka.

Teksti:
Saara Aikio
Akavan Erityisalojen asiamies, yksityissektorin neuvottelu- ja sopimustoiminta, erityisesti kaupan ala ja järjestöala

Palaa otsikoihin


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä