Uutispalstalla on käytössä "Kajawa - uutispalsta" -näyttöaihio.

Sorvin ääressä

19.10.2016

Taina Ukkola aloitti KAJ:n vs. toiminnanjohtajana

KAJ:n toiminnanjohtaja Hanna Gorschelnik jäi vanhempainvapaalle lokakuun puolivälissä. KAJ:n hallitus valitsi syyskuun alussa hänen sijaisekseen FM Taina Ukkolan.

Taina Ukkola on toiminut kääntäjänä julkisella sektorilla ja tehnyt sitä ennen englannin opettajan sijaisuuksia ja freelance-käännöksiä. Hän valmistui englannin kääntäjäksi Itä-Suomen yliopistosta vuonna 2014, joten opiskeluajat ovat vielä tuoreessa muistissa. Tämän vuoden alussa hän aloitti KAJ:n hallituksessa. Tästä paketista muodostuu hyvä pohja toiminnanjohtajan pestiin, jossa tarvitaan laajaa näkökulmaa alalle.

Mitä ajattelit ensimmäisenä, kun kuulit että olet ehdolla toiminnanjohtajan sijaiseksi?

Ihan ensimmäiseksi ajattelin, että onpa iso haaste ja onko minusta tähän? Iskee aina sellainen itsekriittisyyden hetki, kun tulee iso tarjous vastaan, mutta eihän minua pyydettäisi tehtävään, jos ei olisi vahvaa luottamusta kykyihini suoriutua siitä. Ajattelin myös, että eihän tällaisesta tilaisuudesta voi kieltäytyä, toiminnanjohtajan tehtävä on niin mahtava näköalapaikka koko alaan.

Mitä kieliä hallitset ja mitä kielitaito sinulle merkitsee?

Suomen lisäksi osaan englantia, ruotsia ja venäjää. Vahvin työkieleni on englanti. Ruotsista sain Kuntaliitossa työskennellessäni hyvän kielikylvyn, koska suurin osa työkavereistani siellä oli äidinkieleltään ruotsinkielisiä ja puhuin heidän kanssaan ruotsia aina kuin mahdollista. Venäjää luin sivuaineena yliopistossa. Saksaa puhun auttavasti. Haluaisin myös osata ranskaa ja italiaa. Koskaan ei voi liian vähän osata kieliä. Kielitaito on sitä, että pystyy ymmärtämään muun kielisiä ihmisiä heidän omalla kielellään. Kielten avulla pääsee paljon paremmin sisälle toiseen kulttuuriin.

Mitä sanoisit monikielisen viestinnän ammattilaiselle, joka harkitsee ammattiliittoon liittymistä?

Kysyisin ihan ensin, minkälaiset odotukset hänellä on ammattiliiton jäsenyyttä kohtaan. Pääpaino voi olla vaikka työttömyysturvassa, ammatillisessa edunvalvonnassa tai kollegoiden tapaamisessa. Vaihtoehtoja on paljon. Esimerkiksi ammatinharjoittaja voi kaivata eniten sosiaalista kontaktia, kun taas palkansaaja saattaisi tarvita työttömyysturva-aspektia enemmän. Ei ole vain yhtä syytä liittyä, vaan monta hyvää syytä, joita kannattaa harkita.

Taina_Ukkola_Junnola_vaaka_web
FM Taina Ukkola aloitti syyskuun puolivälissä toiminnanjohtajan tehtäviin perehtymisen. Lokakuun puolivälissä hänelle siirtyi kokonaisvastuu KAJ:n operatiivisesta toiminnasta.

Millaisena näet KAJ:n aseman käännösalan vaikuttajana?

Vaikka olemme verrattain pieni yhdistys, edustamme vahvasti monikielisen viestinnän alaa. Teemme myös paljon yhteistyötä muiden alan toimijoiden kanssa. Meillä on mahdollisuudet vaikuttaa alaan ja mahdollisuus käyttää sitä vaikutusvaltaa. Toki se tehdään ammattijärjestön ja keskusjärjestön tuella. Meidän alalla pienikin ääni on tärkeä. Kun ala on pieni, tarvitaan monta lipunkantajaa.

Mitkä ovat alan tämän hetken suurimmat haasteet?

Jo vuosia on haasteena ollut palkkaus. Siihen koulutukseen nähden, mitä alan tehtäviin vaaditaan, laahaa palkkaus kaukana perässä. Kieliammattilaisen työtä ei myöskään osata arvostaa samalla tavalla kuin vaikkapa insinöörin tai ekonomin kaltaisen asiantuntijan työtä. Haasteellisin asia on tiedonpuute. On paljon tietämättömyyttä siitä, mitä kieli-ihminen pystyy tekemään. Monikielinen viestintä on niin paljon muutakin kuin sitä, että sanotaan sana toisella kielellä. Alan ammattilaisen osaamista voi hyödyntää moneen muuhunkin kuin siihen kääntämiseen.

Mitä tehtävää odotat innokkaimmin?

Odotan suurimmalla innolla jäsenistön kohtaamista, esimerkiksi erilaisissa tapahtumissa, ja heidän tarinoidensa kuulemista. Jäsenistössämme on edustettuna laaja kirjo ammattikuntia, ei van kääntäjiä ja tulkkeja. Haluan nähdä, mitä siellä lukujen takana on.

Miten KAJ voisi palvella opiskelijajäseniä entistä paremmin?

Ihanteellisimmillaan olisi opiskelija-asiamies, joka voisi keskittyä vain opiskelijajäsenien tarpeisiin. On kuitenkin paljon mitä voimme tehdä jo nykyisillä resursseilla. Monet ensimmäistä tai toista vuottaan opiskelevat opiskelijajäsenet ovat kertoneet, etteivät oikein tiedä, mitä hyötyä ammattiliiton jäsenyydestä heille olisi. Pitää lisätä tietoisuutta siitä, että meillä on paljon sellaista, mitä voimme tarjota heille jo nyt, kuten apua CV:n laatimiseen ja kohdennettua koulutusta vaikkapa siitä, kuinka neuvottelen palkastani. Opiskelijoille voi myös olla iso kynnys esittää kysymyksiä isossa luentosalissa ja pienryhmätyöskentely voisi olla rennompi ympäristö kysyä mistä tahansa. Myös mentoroinnin mahdollisuuksia voisi pohtia. Sen avulla opiskelijat ja viestintäala saataisiin kohtaamaan paremmin.

Onko sinulla jotakin ohjenuoraa, jolla lähdet KAJ:ta luotsaamaan?

Elän sellaisella ”kyllä tämä tästä lutviutuu”-asenteella. Joskus pitää vain luottaa siihen, että vaikka aluksi ajattelisi, että mitä tästäkin tulee, niin kyllä ne asiat hoituvat, kun tekee työtä sen eteen.

Teksti: Suvi Seikkula
Kuva: Susa Junnola


Palaa otsikoihin


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä